Ah Şu Şarkılar !

Ah Şu Şarkılar !



Şarkılar hayatımızın her anında var olan parçalardır. Her dakika dinlemek istediğimiz şarkılar vardır. Normal bir gün içinde şarkı dinleyecek vaktimiz varsa kesinlikle hemen şarkılarımızı açar dinleriz. Ne vardır ki her daim dinlemek isteriz bu şarkıları..? Bir çok şarkının hatta neredeyse hepsinin içeriğinde ''Aşk, sevgi, hüzün, keder...'' konuları söz konusudur. Nedir ki bu duygular, herkes her an bu duyguları kafasında canlandırmak ister? Kimisi mazisinde olan şeyleri tekrardan canlandırmak ister, kimisi şimdiki zamanını daha güzel hayal etmek için, kimileri ise hayallerinde olanları canlandırıyor kafalarında. Şarkılarında böyle bir etkisi var her insanın üzerinde. Şarkılarla yaşıyoruz resmen, şarkıları dinlerken beraberinde hayallerimizi pekiştiriyoruz. Çok hoş bir şey olsa gerek bu an. 

Şarkılarda 'Aşk' konusu söz konusuydu. Aşk neydi? Gönül meselesi idi. Dış görünüşün, iç görünüşün önemini yok sayıp deli olan gönülün yoluna kapılmaktı. Bu yoldu 'Aşk'. Sadece gönül ne derse o oluyordur. 

Şarkıları klipler ile anlatmakda vardır. Aşk konulu bir çok şarkının klibini herkes benim gibi izlemiştir elbette. Ama bu 'Aşk'ı en iyi hangi klip anlattı? Burası tartışılır bir konu olmalı. Dış görünüşün, iç görünüşün önemini yok sayıp da deli olan gönülün yoluna kapılmaktı demiştik. Bunu en iyi nasıl bir şarkı ve klip anlatabilir? Sizlerin düşüncesi nedir bilmem ama bu terimi anlatan en iyi şarkı ve klip bence, 


Mustafa Ceceli - Gül Rengi

Yorumlar

  1. Selam,
    Şarkılar ile insan bilinci aynı rezonansta titreşince ortaya mutluluk çıkar. Umarım blog yazmayı hiç bırakmasın.

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Yorumunuz için teşekkür ederim, çok güzel bir yorumdu haklısınız, mutluluk şarkılarında beraberinde aslında. İnşallah bende bırakmamayı düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar