3. Dünya Savaşı

3. Dünya Savaşı


III. Dünya Savaşı sırasında olanlar tüm dünyayı derinden etkilemişti. Dünyanın gelmiş geçmiş en acı verici savaşlardan biri olmuştu. Gelmez gelmez dedikleri III. Dünya Savaşı'da olup bitivermişti. Çok şiddetli bir savaş yaşanmıştı. Tüm dünya bu savaştan kötü bir şeklide etkilenmişti. Teknolojinin en ileri seviyesinde olduğu zamanda bu savaşın gerçekleşmesi ve insanlardaki nefret duygusunun beslenmesi halinde dünya acınacak bir yer oluvermişti. 12.000.000.000 olan insan nüfusunun savaştan sonra neredeyse 4.000.000.000 kadarı ölmüştü. Yeryüzünde bulunan canlılarda görülen biyolojik değişiklikler çok kötü durumdaydı. Çaresi bulunmaz ise insanlar arasında da ciddi bir şekilde de kötü mutasyonlara yol açacağı bizzat ortadaydı. Ciddi manada çok büyük hasarlar vermişti insanlar birbirlerine ve elbette bu dünyamıza.

Ölümlerinin yanı sırada kullanılan biyolojik silahlarında insanların birbirine duyduğu nefret ve kinin beraberinde çok şiddetli bir şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz. İnsanların 4 milyar kadarı ölmüş olsa da 2.500.500.000 kadarı da üreyerek çoğalan mikroplar, bakteri ve virüsler halinde bu kadar insana bulaşmış durumda ve tüm dünya buna birer çözüm aramak için uğraşıyor. Ama öncelikle savaşın etkisinden kurtulma yolunu arayacaklardı. Tabii maalesef ki kimyasal silahlarında kullanıldığını söylemek gerek. İnsanları fiziksel, psikolojik, ruhsal yönde adeta öldürmekten beter edici silahların kullanıldığı bu savaş çok lanetli bir ortama çevirmişti dünyayı. Tüm insanlık beter olmuş, perişan haldeydi. Hatta tüm canlılar. Tüm dünya bunca yıllık dünya tarihinde ancak bu kadar etkilenebilirdi. Dünya'da ki güçlü, güçsüz ülke denmeden tüm ülkeler çok ağır bir şekilde etkilenmişti bu savaştan.


3. Dünya Savaşı


Artık insanlar çaresiz bir şekilde kendi ülkelerini değil, kıtalarını değiştirmek zorunda kalmışlardı. Tüm insanlık göç etmek zorundaydı. Teknoloji ileri seviyedeydi fakat şimdiye kadar uzayda yaşam umutları hala umut halindeydi. Teknolojinin ileri seviye olması insanlara o kadar şans veremedi. Tüm insanlık bu savaş alanı olan dünya içinde göç edecekti, başka çareleri yoktu. Yerlerini değiştirecektiler. Ülkelerin zalim, gaddar liderlerin birçoğu ölmüş durumdaydı. Şimdi sağ kalanların ise birçoğu dünyanın bu halinden yakınıp barışı tekrar getirmeye çalışıyorlardı. Tüm ülkelerin üst makamındaki kişi ve kurumları bir araya gelerek bir anlaşma yapmak zorundalardı. Virüse yakalanmış insanlar aynı yerde durduğu vakit tehdit altında bırakıyordu tüm dünyayı. Artık tüm liderler anlaşmaya varmış, ülkeleri, kıtaları değiştireceklerdi kendi aralarında.

Amerikalılar Dubai taraflarına. Avustralyalıların Avrupa'ya doğru, Anadolu insanının Asya'ya doğru, Rusların yıllardır istediği şey olan Akdeniz'e doğru, Afrika'ya doğru. Güney Amerikalıların Kutuplara doğru, Birçok Asyalıların da Britanya Adası'na doğru, Afrikalılar artık Kuzey Afrika'yı tamamen boşaltıp Afrika'nın Güney taraflarına doğru birlik içinde göç etmeye başladı. Avrupalıların yıllardır sahip olduğu sömürge duyguları bu savaştan sonra da halen var olduğu ve beraberinde Afrika'ya tekrardan yavaş yavaş göç ile birlikte buralara yerleşecekti. Güney Amerikalılar ise Ruslarla, Rusya tarafına doğru göç etmek için anlaşmaya vardılar.

Tüm dünya göç halindeydi. Bu göçler yaklaşık 3-4 seneyi bulacaktı. İnsanların yerleşip, yerleştikleri yerleri tekrardan kurup, inşa etmek zorunda olduklarını da elbette hepsi biliyorlardı. Bu yönden bakarsak tek şanslı olan insanlar Amerikalılar. Çünkü Dubai'de oluşan hasar diğer yerlere göre çok azdı. Yüksek binaların bir çoğu, gökdelenlerin bir çoğu sapasağlam ayaktalardı. İşte bu yüzden Amerikalıların yerleşim olarak zamanları kısa sürecekti. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar