Neler Olabilecek?

Neler Olabilecek?


Sene olmuş, oldu yani, 2015 oldu. Dünya var olalı, canlılar var olalı, insanoğlu var olalı çok zaman oldu. Milattan önce de yıllar yıllar, zamanlar geçti. Allah'ın insanlara diğer canlılardan farklı olarak akıl etmek ve düşünmek niteliklerini  verdiğinden beri insanoğlu sürekli gelişmeye açık canlılar oldu. İnsanoğlu bir çok gelişime adım attı, o adımlara devam ediyor ve devam edecek de.

Tabiikide son dönemler yani 21. yüzyılda daha mucizevi yenilikler ve gelişmeler söz konusu oldu dünyamızda. En çokta teknoloji dünyasında. 2000 yılındaki telefonlar ve bilgisayarlar ile şimdiki telefonlar ve bilgisayarlar arasında dünyalar kadar fark bulunmakta. Hatta ismi telefon diye kalmadı ''akıllı telefon'' oldu. Bilgisayarlar ise artık kasa, kablolar felan fazla diye laptop (dizüstü) olarak toparlanmıştı. Bu da yetmedi elbette tablet diye el bilgisayarları hayatımıza girmişti. İnsanların genel olarak, daha çok gördüğü gelişmeler gündemden dolayı ve ilgilerden dolayı sadece mobil platform ve benzeri teknoloji dünyası ön planda. Lakin çoğu insanların ilgilenmediği ya da fark etmedikleri olan birçok gelişmede bulunuyor dünyamızda. Lakin bunlar pek fazla ilgi çekmiyor.

Biyolojik alanda da çok fazla yenilikler oluyor. ''Klonlama'' denen şey de çok iyi ilerliyor. Bilim insanları canlı klonlaması ve gen klonlamasını gerçekleştiriyor. Elbette insanlar bunu da basit canlılarda yaparak kalmayacak, üstün özelliklere sahip canlılar arasında yapacaklardır. Yani sürekli gelişecek.

Peki bence gelecekte neler olacak ?

     
Neler Olabilecek?
Bir kere telefon markalarının amiral gemisi telefon serileri her sene devam edecek. Apple, Samsung, Sony, LG gibi markaların üst seviye akıllı cihazların serisinin en ilerisi çıkacak. Mesela Samsung Galaxy s23 değil de bence sayılar bu kadar yükselince model isim değişikliğine uğrar gibi olacak.
     
    Bir espri olarak sosyal medyada ''Yürüyen Uçak'' diye dolaşan mizah türü bir icat bence ilerde var olacak. Bu icat biraz mantıksız geliyor cidden de geliyor ama olabilir, bir ihtimal var.
   
Neler Olabilecek?
Bir F-18 ışık hızını geçerken
 Işık hızı fazlasıyla imkansız ve olanaksız elbette ama ondan çok daha yavaş ama şimdiki arabalara göre çok fazla hızlı olan ses hızında
(1235.5 km/saat) araba oluşturulabilecek.
   




Neler Olabilecek?
  ''Örümcek Adam'' olacak dendiği zaman hala çocuk çocuk kelimeler kullanılıyor. Fakat insan büyüyünce çocukluğu geçiyor öğrendikleri şeyi aklından geçiriyor. Örümcek Adam filminde ne oluyordu? Bir örümceğin DNA'sı insana geçiyordu. Peki günümüzde ''Canlılarda Gen Değişimi'' söz konusuydu. Belki örümcek ile insan olmaz ama mucizevi özelliklere sahip başka bir canlının geninin başka bir canlıya aktarımı gerçekleşebilir.

Dünyamızda insanlar sayesinde ciddi manada her şey gelişmekte. Bu gelişmeleri görmek istiyorsak da geriye bakmak gerek. Oradaki farkı görürsek eğer ileride olacakları hemen hemen hayallerimizdeki şeyler gelecekte gerçek olabilirler. İnsanoğlu bunları becerebilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar