Kadın En Çokta Ana


Kadın En Çokta Ana

KADIN, EN ÇOKTA ANA

En az bir çiçek kadar güzeldir kadın.
Bugün 8 Mart yani dünyaca kabul edilen Dünya Kadınlar Günü. Başta annem olmak üzere tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü kutlu olsun !

Aslında kadın varlığının var oluşunu 1 yılda 1 gün kutlamak olmaz. Kadınlar Günü 1 gün olmamalı 1 yılda 365 gün kadının varlığını kutlamak gerek, 365 gün kadına değer vermek gerek, 365 gün onu sevmek gerek. Kadın var olduğu sürece kadını sevmek, saymak, değer vermek zorundayız.
Kadındır dünyayı düzene koyan. Kadındır evdeki intizamı oluşturan. Kadındır hoşgörülü olan. Kadındır şefkatli olan. Kadındır güçlü olan. Kadındır kibar olan. Kadındır çok seven. Kadındır çok sevdiren. Kadındır ayakta kalan. Kadındır koruyan, kollayan. Kadındır bebeğini 9 ay taşıyan. Kadındır doğuran. Kadındır cennet ayaklarında olan. Kadındır dünya. Kadındır yazan. Kadındır yazdıran. Kadındır hayat, Kadındır herşey.


Bu kadar iyi olan kadınların gününü 1 yılda sadece 1 gün değilde 1 yılda 365 gün kutlayalım. Kadının varlığını hergün kutlayalım. Kadın var olduğu sürece onları sevelim, sayalım, kollayalım, onlara hoşgörülü davranalım. Kadınlar için sadece 1 günü var saymayalım. Kadın var olduğu sürece bizlerde var olacağız.

Kadın deyince ilk akla gelen kavram ''ana'' yani ''anne'' kavramıdır. Herkes bir anneye sahiptir. Herkes bir kadını mutlaka 9 ay meşgul etmiştir. Ana dediğimiz 9 ay bizi çekiyor, doğuruyor, büyütüyor ve o kadar yaptıklarımıza katlanabiliyor. Kadın dediğimiz varlığın bizim üzerimizde ölçülemeyecek kadar fazla değeri var. Biz onlara kötü davransak dahi onlar bize katlanır. Şefkat yüreklidir kadın. Onlar bize sevdikleri için kızıyor. Onlar hayatları boyunca bizleri düşünüyor.
''Ağlarsa anam ağlar ardımdan...'' İşte bu sözle kadın olan ananın değeri anlaşılıyor. Gözyaşı gerçek olan tek varlıktır ana. Hanginiz annesinin ağlama sesini duyunca normal durabiliyor? Annenizin ağlama sesini duyunca hemen sizde ağlamaz mısınız? Şahsen ben kendimi tutamadım öyle olunca. Onları mutlu edelim hep. Olur olmadık yerde ellerini öpelim. Yanaklarından öpelim. Onlara değer verdiğimizi gösterelim. Bizleri 9 ay karnında taşıyan, doğuran, büyüten kişiye değerimizi gösterelim. Kadınlar hayatımızın çiçekleridir.

Kelimelerle tarif edemem kadını. Onlara sorun sizlere yüzlerce kelime ile cevap verirler zaten.

''Woman is a wife, a sister,  a neighbour, and a friend, but above all, she is a human being.''

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar