Yolumuz Hayaller

Yolumuz "Hayaller"


Hayaller, hayaller. İkilemelerin arasında noktalama işareti olmaz ben bir of çekip koydum. Şu dünyada manevi olarak sevginin yanında ne var? Cidden ne var? Yaşayan bir tek hayaller var. Hayaller vardır, varlıktır onlar. Hayali olan varlıklar her daim kişi için vardır. Bir nevi yaşama gayemiz o hayaller içindir. Niçin varız? Neden var oldu bu insan? Neden yaratıldık? Cevap veriyorum, iyiyi ve kötüyü görmek için geldik. İyiye yada kötüye uymak için geldik. 


Hayaller her türlü güzeldir. İyidir onlar. Çünkü hayallerde kötülük yoktur. Hayallerde istediğimiz her şey gerçekleşmiş oluyor. Yanımızda olmasını istediğimiz insanlar her defasında yanımızda bulunuyor. Hayallerde daima mutlu oluyoruzdur. Hayallerde gayemize ulaşmış, başarıyı elde etmiş oluruz. Hayallerde özenilmesi gereken kişi hep biz oluruz. Başkalarının başarısına bakmaya gerek kalmaz çünkü biz zaten başaran taraf olmuşuzdur. Hayaller soyut varlıklardır. Ama hayalleri biz somut olarak da yine hayallerimizde yaşayabiliriz. Bu da hayal gücü denilen şeye bağlı bir durumdur. Hayallerde hüzünlü şarkıları sırf şarkı diye dinleriz çünkü efkara gerek yoktur. Hayallerde her daim mutluluk bizimle beraberdir. Hayallerde insan cidden yaşadığını fark ediyor. Çünkü sevginin karşılığı hep alınıyordur. 

Çıkılan yolculuğun sonuna gelmek imkansız gibiydi hayallerde, yol boyu hep sevdiğin şarkılar çalıyordu. Beklediğin insana kavuşup sarılmaktı hayaller. Radyoyu açtığında en sevdiğin şarkıya denk gelmekti. En çok sevdiğin arkadaşındı hayaller. Seni yarı yolda bırakmayan şeydi hayaller. Hayatında yaşanmış komik anlarındı hayaller, daima gülümseme seninleydi. İstediğin herkesi mutlu bir şekilde görmekti hayaller. Anneydi, babaydı,ağabeydi, ablaydı, öğretmendi hayaller. Hep bir melekti çünkü kötü şeylerin düşlenmesine izin vermiyordu. Su kadar narindi, paktı, su kadar temizdi hayaller. Çizilen kalp gibiydi ve kırmızıydı hayaller. Nefes almanın tadıydı, güzellikle uyumanın tadıydı hayaller. En sevdiğin fotoğrafına bakarak hayaller kurmaktı hayaller. Duyguların baştacıydı.


Hayatımızdaki olumsuzlukları bir kenara atıp iyi olmaya ihtiyaç duyduğumuzda bizi mükemmel hissettirecek şeyleri düşünmekti.

Yorumlar

  1. Ama asıl koyanda o hayallerin asla gerçekleşmeyeceğini bilmektir...

    YanıtlaSil
  2. bayılırım hayallere. bence en tatlı hayaller zaten keyif için kurduğun hayaller yaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif içinde kurulan var ama yaşamak içinde çok tabi

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar