Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur

Attım kendimi sonunda dışarıya. Çıkabildim en sonunda. 2 ayı geçti buraya geleli. Ben bugün ilk defa tek başıma çıktım dışarı. Şimdi üniversitenin kampüsünde otobüs bekliyorum. Buradan Gombak'a LRT'ye gideceğim. Nerede inmek istersem orada inmeyi düşünüyorum.

Bu yazı online yazıdır. Okuma zamanınız büyük ihtimalle offline bir zamandır.

Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur

Saat 14:57; tarih 05.09.2016; günlerden Pazartesi.
Şu an otobüse bindim, Gombak'a gidiyorum. Otobüs üniversiteyi dolaşıyor daha. Arka kapıdan girmiş olmalı. Allah bilir sadece ben öğrenci değilimdir buranın. Kız sayısının fazla olduğunu görüyorum bugün. Erkekten çok kız görüyorum harbi. Otobüste klima adam akıllı üflemiyor, ter döküyorum valla. Zaten dışarı çıkmama sebebim şüphesiz havanın hep sıcak olmasıdır. 
Şu an ki vaziyetim Mersing'e gittiğimiz otobüsteki halimle aynı. Çantam da dolu bugün. Yanıma t-shirt ve gömlek de aldım ek olarak. Peçete olmazsa olmazlarımdan. Bu gece başka bir yerde kalabilme ihtimalim de olduğu için yanıma havlu ve iç çamaşır da aldım. Çanta şişti yani. Üstünde emektar defter, sağ elimde mavi tükenmez kalemim. Kulakta, cepteki telefona bağlı olan kulaklık. Şarkı dinlemeye devam. Her türlü müzik dinlerim. Ayırt etmem hiç bir şekilde. Şimdi Tankurt Manas dinliyorum mesela.

Saat 15:17
Şimdi LRT'de durakta bekliyorum. Az önce de buradaki akbilime 20 Ringgit yükledim. Çıktım yola artık. Ne yapacağımı felan da bilmiyorum, bir anda dengesiz gibi oldum turnikeden geçince.. Ahanda bindim şimdi. Trende buz gibi, ter felan anında dondu burada. Kısa kollu ve kapri giymiştim zaten bugün. Üşüyor gibiyim. Şöyle bakıyorum ulan herkes telefon kullanıyor. Burada da bayan nüfus fazla. Şu an trende telefon kullanmayan ben, torunlarıyla beraber olan muhtemelen Malay bir dede ve bir iki kişi daha var. Onların da telefonla yapacak bişeyleri yoktur. Yanıma aldığım gömleği giydim şimdi. Gider ayak hasta olmayayım. Burada da çocuklar çok güzel, bir güzeller bir güzeller Maşallah. Bağırdıklarında bağırma lan diyemiyor insan. 😄
Biraz Google Maps'e bakayım da etrafta neler varmış. Haydi görüşürüz. 🖐

Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur

Saat 15:50
KLCC'nin bahçesinden yazıyorum bu satırları. Ortam harika. Bu saate göre çok insan var gibi. Ama sessiz ona rağmen. Avm'den havuzun oraya çıktım, tam oturacakken güneş çıktı..... Küçük ağacın dibine oturdum. Doğal olaraktan küçük ağacın gölgesi de küçük olur diyelim. Etrafta yemyeşil ağaçlar, ortada yapay havuz. Onların etrafında da plazalar, holdingler, hoteller, gökdelenler.. Millet fotoğraf makinesi ve tripodla sanat yapmaya çalışıyor. Ben m2 telefonumla gördüğümü çekmeye çalışıyorum. Soluma bakıyorum havuz, yeşil yeşil ağaçlar, güzel harika olan plazaları görüyorum. Tam karşıma bakıyorum, Suria KLCC'nin giriş-çıkış kapısını görüyorum. Sağıma bakıyorum, elit işi kafeler görüyorum. Arkama bakıyorum, bi dayı sigara molasınıa çıkmış, onu ve diğer plazaları görüyorum. Yukarıya bakıyorum, gölgesine sığındığım ağacın yapraklarını ve Petronas İkiz Kulelerini görüyorum. Anlayacağınız bulunduğum yer fenna.
Biraz şöyle etrafı yürüyeyim de oturmalık yer bulursam devam ederim.


Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur
Petronas İkiz Kuleleri

Şu an birisi gelse de yazı yazdığım yerde beni çekse. İnşallah biri gelir. Güzel fotoğraflar çekiyorum. Sağ tarafımda orman gibi bahçe tarzı bir yer var. Babam buradayken de gitmiştik ama ben bir daha gideceğim...
Az önce çektirdim fotoğrafımı. Bir güvenlik görevlisi geçiyordu önümden fotoğrafımı çeker misin dedim, hayır ben görevliyim felan dedi. Ben de okay başkan tamam, dedim. Sonra önümde fotoğraf çeken Çinli bir aile vardı. Anne, baba ve çocuk. Çocuk benim yaşlarıma yakındı. Rica ettim fotoğrafımı çeker misiniz, diye. Çocuğa verdim telefonu sağolsun 2 tane çekti. Ben fena titriyordum. Çok heyecan yağtım, ilk defa yabancı brisnie fotoğrafımı çektirdim. Pek de iyi çıkmamışım zaten. 😀 Burası da iyice kalabalıklaşıyor. 😀


Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur
taken by: Chinese bro

Saat 16:55 
Şimdi KLCC'den LRT'ye bindim tekrardan. Masjid Jamek'te inip, Özgürlük Meydanı'na gideceğim. 3 durak var yani. 
Yanımda biri var adam(?) adamın saçı bacağına kadar gelmiş. Arkadaki kısmı da geçmiş.. Ulan adam doğduğundan beri hiç kestirmemiş saçlarını. Ama diyeyim kız da olabilir. Öyle tipler var ki burada, cinsiyetini çözemiyorsunuz.
Yaklaşıyorum durağa inicem birazdan.

Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur

Saat 17:15
Bu satırları Masjid Jamek'te bulunan Özgürlük Meydanı'ndan yazıyorum. Geçen hafta 31 Ağustos'ta burada Malezya'nın bağımsızlığının yıldönümünü kutlamışlardı insanlar. Hala toplanmamış galiba etraf. Görevliler var çlışıyorlar. Şu an meydanın tam dibinde gölgelik yer var, 10 numara oraya oturdum. Güneş fena ama. Güneşten korunalım saygı değer insanlar. Otururken sanki rüzgar da ara ara esiyor. Önümde de küçük bir havuz, yanımda da büyük havuz var. Su yukarıdan iniyor. Rüzgar vurursa yüzüme doğru az da olsa su serpiyor. Çok şükür Ya Rabbi.

Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur

Saat 17:40 
Yarım saat olacak buraya geleli. Yanımda yanılmıyorsam 3 Malay bacı var oturuyorlar. Az önce de öğrenciler felan gelmişti grup halinde. Bir kaç Çinli aile de gelmişti. Bir anda kalabalıklaşmıştı.
4 tane küçük Malay kız var. Hepsi minnacık. Yok böyle bir şey harbiden abi ya. Yanlarındaki teyze de anneleri olsa gerek bilemiyorum tabii. Fotoğraflarını çekerken bi' poz verişleri var. Yaratana kurban be. Çok güzeller harbiden yav.
Şimdi yanıma..
Tam bu cümleyi yazıyordum ki yanıma oturan abilerin Türkçe konuştuğunu duydum. Hemen duyunca ''Selamunaleyküm abi, Türk müyüz?'' dedim. ''Aleykümselam, aynen kardeşim'' dediler. Ordan sohbete girdik. Ailecek Malezya'yı gezmeye gelmişler. Bu sabah gelmişler buraya. 5 gün felan buradalarmış. Onlarda İstanbul'da oturuyorlarmış. İnsan hemşehrisini görünce mutlu oluyor, yabancı ellerde. Güneş gitti, kara bulutlar gözüktü, yağmur yağabilir her an. Belli olmaz. Biraz kalkayım da meydanda takılayım.


Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur
Bu fotoğrafa Kuala Lumpur'un özeti diyebiliriz aslında
Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur


Saat 19:00
Şu an China Town'a yakın olan bir KFC dükkanından yazıyorum. Yemek yedim, şimdi sıra yazıda. China Town'da neler var, neler yok diye gittim. Bir ziyaret edeyim, dedim. Bizim Beyazıt'ta bulunan kapalı çarşı gibi diyebiliriz aslında. Güzel şeyler var, ama çoğunlukla ayakkabı ve saat satanlar var. Ben t-shirtlere ve buzdolabı magnetlerine baktıydım. Magnetler de güzeldi. Sordum magnetin fiyatını, 5 RM (Ringgit) dedi. Okay dedim ayrılınca oradan. Ne kadara istersin dedi. Ardından 3 RM olur mu, dedi. En sevdiğim olay bu abi ya. Ticarette acayip eğlenceli. Komik ve zor bir şey aslında bu ticaret. Etrafta da genellikle Çinli dükkanlar var. Yemek için, kafe tarzında içecek bir şeyler için. Ama bunlar Çinli olduğu için biraz sıkıntı Müslümanlar için. Etrafa bakındım sonrasında. Biraz yemek yemek için. Pek de açlık hissetmiyordum açıkcası. İnsan tek olunca acıkmıyor gibi. 😀
Etrafta Mc'donalds vardır diye bakındım, lakin göremediğim için, görebildiğim KFC'ye girdim bende. Bomboştu zaten. Yemeğimi yer, sonra da yazımı yazarım düşüncesiyle girdim. Şimdi de o düşüncemi gerçekleştiriyorum..
Siyaha çok yakın bir dayı girdi şimdi dükkana. Dayının saçları bonus. Gözü, alnı, burnu gözükmüyor bildiğiniz. Garip bir tip. Bu şehirde her milletten insan görebilirsiniz. Bu da iyi bir şey aslında. Her tipten insan var, farklılıklar bir arada. Dışarıda yağmur yağıyor gibi. Doğruca LRT'ye geçicem. Oradayken de abiye mesaj atıcam, onlara gidicem İnşallah.


Gezi Günlüğü: Kuala Lumpur



Saat 19:54
Tam abinin mesajını bekliyorum yazacaktım aradı sağolsun. 10-15 dakika beklerken burada vantilatörün altındaydım. Serin serin beklemeye çalıştım. Turnikeden de geçmemiştim zaten. Şimdi kalkıyorum LRT'ye bineceğim. Çok iyiydi bugün çok şükür 1 gün daha bitmek üzere. Şimdi Taman Jaya'ya gidiyorum.

Yorumlar

  1. Normal bir yazı nasıp girdim ancak gözlerim kocaman kocaman açıldı. Ne kadar güzel dedim. Hayırlı yolculuklar o zaman :) Yazıya bayıldım !

    YanıtlaSil
  2. hacı lrt ye hangi kartla giriyorsun?

    YanıtlaSil
  3. hacı orada kullandığın kartın ismi ne ve nereden aldın? varsa bir resim at please.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacım mail atarsan oradan gönderebilirim fotoğraf.

      oguzbhdr@gmail.com

      Sil
  4. Merhaba, güzel bir yazıydı. Sonuna kadar okudum... Anlatım tarzın çok iyi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba abi, geç cevap için kusura bakma.
      Beğeniniz için çok sağol, mutlu ettiniz

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar